Pozovite rodbinu, prijatelje i poznanike da glasaju za BOSS – Bosanska stranka – Mirnes Ajanović

Pozovite rodbinu, prijatelje i poznanike da glasaju za BOSS – BOSANSKA STRANKA – MIRNES AJANOVIĆ, a na taj način i svi koji žive u dijaspori (koji su bili ili su ili će ponovo biti pod direktnim udarom brutalnog kršenja ljudskih prava) mogu glasati i iz dijaspore i ako nisu registrovani za Izbore 2022, te omogućiti izbor Mirnesa Ajanovića u Parlamentarnu skupštinu BiH a time i u Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope kako bi se očuvao integritet ove institucije na temeljima zaštite ljudskih prava i štitila prava i građana Evrope.

Aktivno djelovanje Mirnesa Ajanovića i u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope važno je i zbog Rezolucije 2361 kojom je propisano da antikovid mjere ne smiju biti obavezne, ali i zbog najave novih zakona kako bi se Evropskoj komisiji omogućilo proglašenje vanrednog stanja u Evropskoj uniji u cilju potpune kontrole nad finansijama, energentima, prehrani i zdravlju građana, stavljanjem van snage ustava država i suspenzije Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Lobiranjem rodbine, prijatelja i šireg kruga poznanika, koji iz bilo kojeg razloga ne namjeravaju izaći na izbore a žive u BiH, da svoje glasačko pravo iskoriste i glasaju za BOSS – i dijaspora može direktno omogućiti izbor kandidata BOSS-a u zakonodavna tijela na svim nivoima.

Zbog uspješne borbe Mirnesa Ajanovića za slobodu svih, građani BiH nisu bili pod antikovid represijom na način kako su to trpili građani Evrope i bh. dijaspora u cijelom svijetu – ali sloboda BiH može se zadržati i širiti samo daljom borbom u zakonodavnim organima BiH i institucijama Evrope, kako bi se spriječilo donošenje zakona o prisilnim antikovid potvrdama, ali i kako bi se spriječila represija visokim cijenama hrane, goriva, grijanja i svega ostalog, uključujući i prijetnje ratom.

Obaveza je podsjetiti da ni jedna politička stranka ili izabrani zvaničnik nisu štitili ljudska prava ni u BiH ni u Evropi, naprotiv učestvovali su u brutalnom kršenju prava građana i namjeravaju to i nastaviti, a domaći političari i prodani stručnjaci ignorišu i presudu Ustavnog suda BiH, (AP 3932/21 po apelaciji advokata Mirnesa Ajanovića) u kojoj je utvrđeno da antikovid mjere predstavljaju grubo kršenje vladavine prava, demokratskog poretka i ozbiljno kršenje ljudskih prava, te bi pobjeda aktuelne vlasti i sterilne opozicije rezultirala još težim kršenjem ljudskih prava i sloboda. (Press BOSS-a)

Podijeli objavu

Možda vas zanima