KLOPKA ZA TUZLAKE: Da li će nam Bakir i Sebija izabrati gradonačelnika Tuzle?

Vjerovatno Zijad Lugavić nije kriv za sve što mu se ovih dana događa, ali bi građani Tuzle mogli biti krivi ako za Gradonačelnika izaberu osobu koja je samo deklarativno “kandidat SDP-a”, a zapravo je kandidat SDA i Islamske zajednice, odnosno dinastije Izetbegović.
Dokazi su neumoljivi, i evo ih redom:
  • Zijad Lugavić je 18.01.2023. postao funkcioner – član Izvršnog odbora Medžlisa  Islamske zajednice Tuzla, u računu da će tako dobiti i glasače SDA;
  • Kao funkcioner Islamske zajednice Zijad Lugavić bi na funkciji Gradonačelnika Tuzle bio u sukobu interesa, jer bi finansijsku podršku Grada davao sam sebi, odnosno, strukturi čiji je funkcioner; Zamislite da neko iz Katoličke crkve bude gradonačelnik Zagreba ili Osijeka, i da Katoličkoj crkvi uplaćuje sredstva?! U kontekstu evropskih vrijednosti, ovo podrivanje sekularizma u Tuzli bilo bi katastrofalno.
Imenovanje Lugavića za člana Izvršnog odbora Medžlisa IZ Tuzla
  • Mnogi su se pitali zašto SDA nema svog kandidata za prijevremene izbore u Tuzli – evo dokaza!!! Lugavić je trojanski kandidat SDP-a i suštinski kandidat SDA!
  • Nikada dosad SDA časopis “Stav”, koji se finansira iz turskih izvora bliskih Erdoganu (a time i Putinu), nije podržao ni jednog kandidata SDP-a, a posljednji broj ovog turskog časopisa, u fokusu ima podršku kandidaturi Zijada Lugavića za Gradonačelnika Tuzle; Zamislite kako bi bio osramoćen imidž Tuzle ako bi se saznalo da nam je ruski advokat Erdogan, preko svojih pulena Bakira i Sebije, izabrao Gradonačelnika Tuzle?
Intervju u SDA biltenu “Stav”
  • Kada se analiziraju fotografije ko se sve susreo sa Lugavićem proteklih dana, onda ćete vidjeti mnoga lica iz strukture SDA i PDA, odnosno, upravo onih koji su u Tuzlanskom kantonu srušili Vladu SDP-a koju je predvodio ekspert prof. dr. Kadrija Hodžić;
Zijad Lugavić u društvu članova SDA bliskih Smaji Mandžiću
  • Očito je da postoji frakcija unutar SDP-a koja je spremna izdati svoje ideale, pa i halaliti ovo rušenje Vlade SDP-a, kako bi spašavali gubitničku poziciju Zijada Lugavića, koji je u javnosti pročitan kao marioneta i potrčko Jasmina Imamovića, koji bi da preko naivnog Lugavića vlada Tuzlom i u buduće;
  • Očito je da veliki broj ljevičara i SDP-ovaca neće podržati “džamijskog funkcionera” Zijada Lugavića, tako da stratezi njegove kampanje više ne prezaju ni od takvog salto mortalea da od Lugavića naprasno proizvedu funkcionera Islamske zajednice, odnosno, da mu daju centralni intervju u časopisu SDA  – kao vid podrške.
  • Samo preko marionete Lugavića SDA može ostvariti svoj veliki san – da konačno dobije Gradonačelnika Tuzle, a ako se to desi, onda će nam Bakir i Sebija biti “svoji na svome”.
Aktivistkinja SDA bliska Smaji Mandžiću radi kampanju i za Zijada Lugavića
Na kraju, treba vjerovati da se to neće dogoditi, jer Lugavić prema istraživanjima ima tek između 10 i 20 posto podrške birača, dok Mirnes Ajanović odavno prelazi 70 procenata podrške.
Ovo što se događa oko Lugavića samo je krik očajnog Jasmina Imamovića koji i u paktu sa kompromitiranom turskom strujom u bošnjačkoj politici, odnosno sa zelenom buržoazijom iz Islamske zajednice, pokušava spasiti propali izbor svoje marionete.
Ono što više treba da zabrinjava jeste očigledna namjera trgovanja Tuzlom sa SDA a u svjetlu najnovijih dešavanja unutar “osmorke”, kada i sami funkcioneri SDP-a najavljuju moguću koaliciju sa SDA kako bi sačuvali vladarske pozicije. SDA je očigledno mogući nezaobilazni faktor za opstanak SDP-a u višim strukturama vlasti, a Tuzla je za njih, očigledno, dovoljno mali faktor da bi se poklonio bračnom paru Izetbegović zarad ispunjenja “viših ciljeva”.
Tuzlaci su dovoljno politički zreli da mogu izbjeći ovu klopku.

Podijeli objavu

Možda vas zanima