Predstavnici EUFOR-a održali sastanak sa predsjednikom BOSS-a Mirnesom Ajanovićem

Predsjednik Bosanske stranke Mirnes Ajanaović danas je u svom uredu primio predstavnike EUFOR-a u BiH, komande LOT Tuzla, sa kojima je razgovarao o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i efektima ratnih dejstava u Ukrajini. Akcenat razgovora je stavljen na perspektive jačanja mira i afirmacije mandata EUFOR-a kao dodatnog garanta stabilnosti u Bosni i Hercegovini, kao i eventualne potrebe angažmana dodatnih snaga EUFOR-a u cilju doprinosa stvaranju sigurnog okruženja.

Mirnes Ajanović je predstavio načine bliže saradnje EUFOR-a sa građanstvom, posebno medijske prezentacije misije EUFOR-a u BiH i njihovih aktivnosti, tim prije što već 17 godina EUFOR djeluje na čuvanju mira u Bosni i Hercegovini.

– Svi narodi i građani u našoj zemlji moraju biti svjesni da samo zajedničkim snagama, oslanjajući se jedni na druge i suprostavljajući se nemoralnoj i ratnohuškačkoj politici – možemo sačuvati mir, stabilnost i sigurnost države, jer nema političke opcije u kojoj narušavanje sigurnosti bilo koga može ikoga poštedjeti. Faktor uzajamnosti i jačanja međusobnog povjerenja u državi i svijetu najveće je uporište opravdanom očekivanju da ćemo uspjeti prevazići sve krize, oslanjajući se i na saradnju sa EUFOR-om kao dodatnim garantom očuvanja mira u BiH – istakao je, između ostalog, Mirnes Ajanović predsjednik BOSS – Bosanske stranke.

Podijeli objavu

Možda vas zanima