Tokom vikenda u BiH kiša i niže temperature, na planinama moguć snijeg

Uz veće količine padavine i temperature ispod prosjeka za ovo doba godine, meteorolozi za dane pred nama najavljuju pravo jesenje vrijeme, koje će na planinama stvoriti uslove i za prve pahulje.

Danas će u našoj zemlji biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima.

U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi, usljed čega je moguća i pojava bujica i urbanih poplava. Vjetar umjeren, na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 13 i 18, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stupnjeva.

Prvog dana vikenda, meteorolozi predviđaju oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u večernjim satima, padom temperature, u višim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 11 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između rast će do 25 stupnjeva.

U nedjelju se očekuje slično vrijeme kao i u subotu, osim što se u drugom dijelu dana najavljuje smanjenje oblačnosti i prestanak padavina.

Jutarnje i dnevne temperature bit će nešto niže u odnosu na prethodni dan. Jutarnja će biti većinom između šest i deset stepeni, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stupnja.

Početak nove radne sedmice donosi također oblačno vrijeme, uz kipu i temperature ispod prosjeka za ovo doba godine.

Podijeli objavu

Možda vas zanima