Šarović: Sastanak s Escobarom potvrdio je Dodikove dvostruke političke igre

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović komentirao je danas da je sastanak sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrijelom Escobarom još jednom potvrdio dvostruke političke igre člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Kazao je kako je očekivana dvoličnost od nekoga ko godinama jednu priču priča narodu RS-a, a potpuno drugu na sastancima s međunarodnim predstavnicima.

“Imamo situaciju da se, iako je proteklih dana optuživao druge da zagovaraju sankcije međunarodne zajednice, upravo Dodik u razgovoru s Escobarom založio za sankcije prema svima onima koji ugrožavaju mir?! Ovim je ujedno i demantovao vlastite izjave da opozicija traži sankcije međunarodne zajednice”, istakao je Šarović.

On je upitao gdje je nestala priča o vraćanju nadležnosti.

“Zar to nije trebalo biti na stolu? Kako to da je u prvom planu razgovora bilo očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, kako je zvanično saopšteno? Kako to da će Dodik sačuvati mir ako nam danima priča o ‘odlučnim’ jednostranim odlukama koje, svi znamo, druga strana nikako neće mirno prihvatiti niti na to pristati, po cijenu sukoba?! I ko onda ovdje zvecka oružjem”, rekao je Šarović.

Šarović kaže da smo pravu istinu o sastanku Dodika i Escobara saznali iz zvanične Escobarove izjave u kojoj kaže da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i da je otvorena mogućnost da se povuku odluke koje je donio, navedeno je u saopćenju Sektora za politiku i medije SDS-a.

Podijeli objavu

Možda vas zanima