Vučić o Republici Srpskoj i Kosovu: Zašto se podgrijava krompir kad ništa nije isto kao devedesetih?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć gostovao na B92 prilikom čega je pomenuo i entitet Republika Srpska u kontekstu posljednjih dešavanja.

On je prvo na pitanje da li je zabrinut što su Sjedinjene Američke Države oformile grupe za Kosovo i Republiku Srpsku rekao da mu nije jasno zašto se podgrijava krompir kad ništa nije isto kao devedesetih.

“Niti je Srbija ista iz devedesetih, niti je odnos snaga isti, niti se mi ponašamo tako da potcjenjujemo. Ja odlično razumijem šta je Amerika i kakva je sila. Moja obaveza je da čuvam našu zemlju”, rekao je on.

Dodao je kako je pred Srbijom težak period zbog Kosova i Republike Srpske te istaknuo kako mu je žao što više ne postoji jedinstvo u RS-u o važnim pitanjima.

“Posebno me je pogodila činjenica da su američki predstavnici rekli da su uspjeli razbiti to jedinstvo. Odavno ili nikad mi nismo imali tu vrstu jedinstva po pitanju Kosova u našoj zemlji, ali je razlika toliko velika da smo uspjeli da sačuvamo jedinstvo u Srpskoj listi”, rekao je on.

Govoreći o tome da su američki predstavnici razbili jedinstvo Srba u RS-u, Vučić je vjerovatno mislio na odlazak SDS-a i PDP-a sa sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se glasalo o vitalnom nacionalnom interesu koji je povukao Milorad Dodik na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podijeli objavu

Možda vas zanima