Za vikend nam se vraća zima, padat će i snijeg

Danas će u biti oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne djelomično vedro.

Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 celzija.

U Sarajevu djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 celzija.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša prelaziti u snijeg ili susnježicu. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera.

U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini kiša. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo, prije podne sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni.

Za ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. U Hercegovini jugo u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Podijeli objavu

Možda vas zanima