Zmajevi trenirali u dvije grupe, svi složni da se Liga nacija mora završiti “ozbiljno”

Nakon jučerašnjeg uspjeha i pobjede nad Crnom Gorom, bh. reprezentativci su danas nastavili sa pripremama za naredni meč koji će odigrati protiv selekcije Rumunije u okviru posljednjeg 6. kola Lige nacija.

Trening je održan Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. Igrači koji su nastupili protiv Crne Gore radili su regeneraciju, dok su ostali reprezentativci trenirali punim intenzitetom.

Raspoloženje u ekipi je na visokom nivou poslije ostvarenog plasmana u A rang UEFA-ine Lige nacija, ali svi su složni da se ovaj ciklus mora završiti maksimalno ozbiljno i tim je maksimalno fokusiran na narednu utakmicu.

“Sinoć smo odigrali veoma dobro i disciplinovano te smo zasluženo došli do bodova koji su nam donijeli puno dobrih stvari. Rezultat koji smo ostvarili nas je usrećio, ali smo do njega došli tako što smo uložili mnogo truda. Nije bilo lako ni protiv Crne Gore, ali ni u ranijim susretima. Želimo da nastavimo sa kvalitetnim igrama i sad smo u potpunosti usredsređeni na susret sa Rumunijom”, rekao je vezista Gojko Cimirot.

Zmajevi sutra ujutro putuju u Rumuniju, a na stadionu “Giulesti” biće održane službene medijske aktivnosti bh. tima.

Konferencija za medije je zakazana za 18:30 sati po lokalnom vremenu, a trening će početi u 19:00 (17:30 i 18:00 po centralnoevropskom).(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima