Sudija i bijesni igrač Rome se sukobili nakon derbija, u centru pažnje potez “ispod pojasa”

Nakon utakmice 11. kola italijanske Serije A između Rome i Napolija viđena je pomalo nevjerovatna scena za elitni nivo nogometa u kojem su se nakon kraja susreta sukobili sudija Massimiliano Irrati i igrač Vučice Rick Karsdorp.

Nakon što je spomenuti sudija i zvanično označio kraj utakmice, brojni igrači Rome su dotrčali do njega i burno su protestvovali zbog pojedinih odluka koje je donio “na štetu njihovog tima”, a najglasniji je bio desni bek iz Nizozemske Rick Karsdorp koji je zbog toga dobio crveni karton.

I ta odluka, odnosno crveni karton koji je dobio, samo je još više probudila bijes kod ovog igrača Rome, koji je nakon toga još bliže prišao sudiji, a u jednom trenutku arbitar je, iako se to zbog grafike ne može vidjeti na videosnimku, stao ovom igraču na povrijeđenu nogu i pri tome ga blago udario koljenom u njegovo povrijeđeno koljeno.

Nakon što se to desilo, Karsdorp je bijesno odgurnuo sudiju rukama, vidno iznerviran što je došlo do bilo kakvog kontakta, a kada je sudija krenuo prema njemu da se “još jednom objasne”, ovaj desni bek mu je rukama gestikulirao da je nagazio povrijeđenu nogu i u tom trenutku su ih ostali uključeni akteri razdvojili iz još većeg sukoba.
Mediji u Italiji pišu da je tokom čitave utakmice između Rome i Napolija domaći tim vršio veliki pritisak na sudiju i da su svaki put burno reagovali na odluke u korist Napolija, a zbog svega je i trener Vučice Jose Mourinho u 58. minuti drugog poluvremena dobio žuti karton.

Podsjećamo, Napoli je slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, a jedini gol za tim iz Napulja postigao je Osimhen u 80. minuti. S ovom pobjedom, Napoli ostaje na prvom mjestu u Seriji A i nakon 11 odigranih utakmica imaju 29 osvojenih bodova, tri više od Milana koji je drugi i pet više od Lazija koji je na trećem mjestu.

S druge strane, Roma je nakon ovog poraza ostala na petoj poziciji i trenutno imaju 22 osvojena boda.(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima