BOSS: Arogantna pasivnost opozicionih stranaka u F BiH i bojkot opozicije boračkog skupa u Banjoj Luci je početak pada Milorada Dodika i SNSD-a

Bojkot opozicije boračkog skupa, formalno organizovanog od strane Boračke organizacije Republike Srpske u Banjoj Luci, prvi je konkretan poraz i početak pada Milorada Dodika i  SNSD-a. Ujedinjeno odbijanje političke opozicije da prisustvuje zloupotrebi boraca od strane vlasti predstavlja presedan u političkom životu Bosne i Hercegovine, jer su opozicione političke stranke ovoga puta odbile Dodikovu igru lažne zaštite interesa građana, čija je pozadina zapravo samo zaštita lično-stranačkih interesa, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Političko korištenje priče o zaštiti interesa entiteta SNSD ponovo je pokušao upotrijebiti za „svesrpsku“ političku podršku zaštite lika i (ne)djela Milorada Dodika, međutim, ovoga puta uskraćivanjem podrške despotu opozicija je suprotstavljajući se hrabro prodanim boračkim predstavnicima Dodikovo slavljenje pretvorila u poraz, posebno zbog prijetnji sa skupa upućenih Visokom predstavniku u BiH kojima se dodatno građani marginaliziraju.

Konkretno suprotstavljanje vlasti od strane opozicije u Republici Srpskoj dodatno dokazuje kukavičluk šutljive i sterilne opozicije u Federaciji BiH, koja niti ima političke hrabrosti za promjenu političke paradigme, niti je za to zainteresovana zbog prezauzetosti čerupanjem budžeta na kantonalnim i lokalnom nivou i kalkulacijama kako zadržati stečene pozicije bilo kakve vlasti.

Arogantna pasivnost federalne opozicije koja je jednaka izdaji i nezamijeranje nikome a pogotovo zloupotrebi boračkih organizacija, pa ni bar kurtoaznom osudom vlasti kada su septembra 2018. godine premlaćivani borci uz upotrebu policijskih pasa i bojnih otrova – najviše odgovara Bakiru Izetbegoviću i SDA da uz SNSD i HDZ zadrže vlast i nastave sa etnonacinalnim konfrontiranjem građana Bosne i Hercegovine, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Podijeli objavu

Možda vas zanima