Dodik: BiH nije proglašena neprijateljem Rusije samo zbog konstruktivne politike RS-a

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik se oglasio ovaj put na Instagramu i kazao kako RS ostaje izvan svrstavanja na bilo koju stranu rata u Ukrajini, te da će dobri odnosi s Rusijom biti nastavljeni i ubuduće.

“Republika Srpska ostaje izvan svrstavanja na bilo koju stranu u sukobu u Ukrajini. Uprkos brojnim pritiscima, nećemo prekinuti naše dobre odnose s Rusijom. Želimo da oni budu još bolji”, stoji u objavi Dodika.

Dodao je kako je želja svih u RS-u da sukob što prije prestane, no da to ne zavisi od njih.

“BiH nije proglašena neprijateljem Rusije samo zato što je politika Srpske bila konstruktivna i toga treba da budu svjesni svi i u Federaciji BiH koji su na račun te politike ostvarili korist koja se ogleda u nižim cijenama gasa”, poručio je Dodik.

Istakao je da je potrebno rješavati ona pitanja s kojima postoji saglasnost, te da je razgovarao o tome sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem i predsjedavajućom vijeća ministara Borjanom Krišto.

“Ponovio sam da treba naglasiti da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU, a ne podanička i da je Republika Srpska protiv članstva u NATO-u”, dodao je Dodik.

Podijeli objavu

Možda vas zanima