POLITIKANTSKI LICEMJERI NAMJERAVAJU PODIJELITI PLIJEN I LEGITIMIZIRATI IZBORNE KRAĐE

Pozivanje predstavnika stranaka u vlasti i tzv. opozicije da se analiziraju izborne nepravilnosti bez konkretnih zahtjeva CIK-u BiH, dok sa druge strane otvoreno dogovaraju moguće koalicije i što hitnije formiranje vlasti, dokazuje punu licemjernost u izražavanju tobožnje zabrinutosti za izborni legitimitet i stvaranje iluzije borbe protiv izbornih prevara u cilju obmane građana i namjere legitimiziranja izborne krađe, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Odsustvo logike u zabrinutosti za izborni proces zbog oko pola miliona nevažećih glasova dok se istovremeno već dijeli plijen – ukazuje i na osnovanu sumnju pokušaja prikrivanja nalogodavaca izvršenja krivičnih djela izbornih prevara i krađe glasova građana.

Predstavnici SDA, HDZ, SNSD, NIP, Naša stranka, NES, PDA, SDP, DF i ostali politikanti evidentno prema njihovim izjavama o formiranju vlasti namjeravaju zadržati sumnjivo osvojene mandate i sa pozicija brutalnih izbornih prevara i nezakonitih izbora uticati na sve pravno-političke odluke naredne četiri godine. Politikantska dvoličnost prema razočaranim biračima zbog izbornih prevara pokazuje kakav se odnos ovih stranaka može očekivati prema građanima u naredne četiri godine, što obavezuje sve progresivne snage na djelovanje u cilju ponavljanja izbora, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Podijeli objavu

Možda vas zanima