Hasan Salihamidžić produžio ugovor, ostaje sportski direktor Bayerna do ljeta 2026.

Hasan Salihamidžić je produžio ugovor s Bayernom, te će ostati sportski direktor bavarskog giganta do ljeta 2026. godine.

Četrdesetpetogodišnji legendarni reprezentativac Bosne i Hercegovine je dobio jednoglasnu podršku uprave i Nadzornog odbora Bayerna, te je za svoj predan i kvalitetan rad nagrađen novim ugovorom.

Salihamidžić je postao sportski direktor Bayerna u augustu 2017. godine, a u julu 2020. mu je ugovor prvi put produžen.

“Tokom proteklih pet godina Salihamidžić je uradio odličan posao. Konstantno unapređuje naš sportski segment i u prvom timu i u omladinskom pogonu, a brine se i o kvaliteti i o finansijama. On predstavlja DNK Bayerna i uvjereni smo da će nastaviti s odličnim rezultatima”, rekao je predsjednik Bayerna Herbert Hainer.

“Zahvaljujem se čelnicima na povjerenju jer su podržavali sve moje ideje. Volim Bayern, a Minhen je moj dom i veoma sam zadovoljan što ćemo nastaviti našu produktivnu saradnju do ljeta 2026. godine. Davat ću i dalje sve od sebe da bilježimo uspjehe u domaćim i međunarodnim takmičenjima, pri tome pazeći na finansije”, poručio je Salihamidžić.

Otkako je Salihamidžić postao sportski direktor, Bayern je osvojio pet titula prvaka Njemačke, dva Kupa Njemačke, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Podijeli objavu

Možda vas zanima