Jasmin Imamović planira napustiti gradonačelničku poziciju nakon 22 godine na čelu Tuzle

Trenutni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je kao kandidat za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine osvojio blizu 23.000 glasova što je ujedno i najviše u odnosu na sve kandidate SDP-a. Mnoge interesuje da li će nakon 22 godine napustiti gradonačelničku poziciju i preći na državni nivo vlasti.

Imamović se od 2001. godine nalazi na čelu Tuzle i jedan je od “najdugotrajnijih” načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini.

O njegovim narednim koracima mnogo se govori u javnosti s obzirom na to da se Tuzlaci ni ne mogu sjetiti vremena kada nije bio načelnik, a sudeći prema njegovim izjavama, ipak će poziciju napustiti nakon šest i po uzastopnih mandata.

Na gostovanju u Dnevniku O kanala, Imamović je rekao da će sačekati definitivnu ovjeru izbornih rezultata kako bi donio zvaničnu odluku, ali da već sada zna da je bliži opciji prelaska u parlament. Osim toga, ima nekoliko imena na umu da ga zamijene na poziciji gradonačelnika.

“Ozbiljan sam čovjek i bliže ka Parlamentu, ne bih stao na listu pa onda sa liste sišao. Vidjeli ste koliko su mi birači dali glasova, šta recimo sutra kazati njima. Bliže sam ka toj odluci, ali još nisam donio odluku. Donijeti ću je kada to bude vrijeme”, poručio je Imamović.

Također, istakao je da je kao gradonačelnik radio sve sa timom i da u timu njegovih saradnika postoje barem dvije ili tri osobe koje bi mogle odlično raditi posao gradonačelnika.

“Bitno je da kada ja odem, poslije mene ostane neko ko je zajedno sa mnom to ostvario i gradio”, rekao je Imamović.

Imamović kaže da je jako zadovoljan rješenjem za osobu koju će podržati za gradonačelnika, a da je do imena došao zajedno sa timom s kojim radi više od decenije. Opisao je kandidata kao osobu koja će imati kvalitete koje on nema, ali je rekao da neće otkrivati identitet jer mnogi sada pretenduju na tu poziciju.(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima