Kalabić poručio Dodiku: Željka, Radmanović i ostali pričaju da si prolupao i da je gotovo

Drago Kalabić, bivši potpredsjednik SNSD-a, koji je u međuvremenu isključen iz stranke, komentirao je na Facebooku najavu svog nekadašnjeg stranačkog šefa Milorada Dodika da će RS povući saglasnost o osnivanju Oružanih snaga BiH.

“Kada ste, Milorade, ti, Ivanić i Kalinić odlučili da predate VRS na nivo BiH, ja sam bio protiv. Sjećaš sa da sam i tebe molio da budeš protiv. Ti si rekao da moraš i da imaš pritisak. Pitao sam te kakav, nikada nisi objasnio. Ja moram priznati da sam glasao po savjesti i da ni tada ni poslije nisam imao nikakav problem, pritisak ili nešto slično. Trebalo mi je dugo vremena da shvatim da je taj pritisak ustvari trgovina i što si više ustupaka pravio, više si napredovao”, naveo je Kalabić.
Kako je Kalabić dodao, ovakav post piše zbog “budalaština koje Dodik promoviše ovih dana oko vojske i odbrane”.

“Vidiš, Milorade, ti si s bratijom predao VRS bez ijednog metka, bez ijednog ustupka i bilo kakvog benefita za RS. I sada ti nas uvjeravaš, Milorade, da će isto tako Bošnjaci, a i Hrvati, tebi to ponovo predati bez metka, bez borbe, bez teške muke. Neće, Milorade. I ja i ti to dobro znamo. Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesrećnicima pod šatorom uz litar jesenje brlje. A posljedice tvoje politike mogu biti pogubne za sve nas. O tome neki drugi put”, naveo je Kalabić.

Posebno interesantan je njegov komentar o Dodikovim najbližim saradnicima.

“Još samo da ti kažem da ovi nesrećnici što stoje iza tebe, kao da im je neko umro, Željka, Radmanović, Radovan, Majkić, svašta pričaju po Banjoj Luci. Kod tebe šute, a ovamo pričaju da si prolup’o, da si izgubljen i da je gotovo. Ti znaš kako ja to znam… Nije dobro, Milorade….”, zaključio je bivši Dodikov saradnik.

Podijeli objavu

Možda vas zanima