Lana Pudar se danas bori za prvu medalju na EP-u u Rimu u disciplini 100 metara delfin

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar će se danas boriti za medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 100 metara delfin.

Lana je jučer rutinski prošla kroz kvalifikacije i polufinale, te se plasirala u finale koje će biti održano danas s početkom u 18 sati.

Pudar je sa 16 godina ubjedljivo najmlađa učesnica finala, a u njega je ušla četvrtim vremenom polufinala (58.06 sekundi).

Brže od nje u polufinalu su bile samo 25-godišnja Francuskinja Marie Wattel s vremenom 56.99 sekundi, 25-godišnja Šveđanka Louise Hansson (57.54) i 21-godišnja Njemica Angelina Köhler (58.03), te se Lana sasvim sigurno ima pravo nadati medalji.

Uz njih četiri danas će u finalu nastupiti i 27-godišnja Grkinja Anna Ntountounaki, 22-godišnja Italijanka Ilaria Bianchi, 21-godišnja Britanka Keanna MacInnes, te Lanina velika suparnica iz juniorske konkurencije, 17-godišnja Belgijanka Roos Vanotterdijk.

Inače, na ovom prvenstvu Lana će učestvovati i u disciplini 200 metara delfin, a kvalifikacije su na rasporedu u utorak ujutro.

Na 50 metara delfin Lana je već ranije okončala takmičenje u polufinalu i to na 10. mjestu.

Podijeli objavu

Možda vas zanima