Mijatović prozvao članove svoje stranke što nisu pozdravili hapšenje osumnjičenih za zločine nad Srbima

Povodom jučerašnjeg hapšenja pet pripadnika 4. motorizovane brigade Armije RBiH zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad srpskim civilima u Sarajevu oglasio se član SDP-a Vojin Mijatović osudivši izostanak bilo kakve reakcije.

“Naravno, niko nije kriv dok se ne dokaže, ali sam očekivao da će neko iz Sarajeva, pa makar iz SDP-a BiH reagovati na ovo”, rekao je Mijatović.

Dodao je da će i dalje stajati na strani institucija Bosne i Hercegovine koje procesuiraju ratne zločine, kojih je nažalost bilo na svim stranama.

“Prvi sam koji reaguje na sve što se tiče ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima i Hrvatima, jer smatram to civilizacijskim činom i svojom ljudskom obavezom, ali očekujem da barem SDP, kao najveća i jedina multietnička stranka, kako imamo običaj da se pohvalimo, ima više hrabrosti i osudi ratne zločine koje su nad Srbima počinili pripadnici Armije BiH!”, rekao je Mijatović.

Naglasio je da nevine žrtve zaslužuju barem to, i da se ne smiju zbog eventualnog gubitka političkih poena skrivati od istine.

“Ovo nije prvi put, al od sada neću šutjeti, jer ja svojim činjenjem pokazujem da je moguće biti čovjek, bez obzira na to kolika se politička cijena plaća. Vječni pomen svim nevinim žrtvama, a zločinci u tamnice!”, zaključio je Mijatović.

Podijeli objavu

Možda vas zanima