Mirnes Ajanović predstavio dodatnih 30 tačaka djelovanje realno izvodivog plana

Jučer je na press konferenciji prezentirano dodatnih 30 tačaka realno izvodivog Plana djelovanja Mirnesa Ajanovića kandidata za Gradonačelnika Tuzle, kao dopuna video prezentacije preko 115 tačaka, sada ukupno preko 145 tačaka sa kapitalnim projektima.

Podsjećamo, 13. 11. 2022. godine Mirnes Ajanović je, između ostalog, prezentirao Plan djelovanja za bolju Tuzlu od preko 100 tačaka plus 11 tačaka kapitalnih projekata a u uvodu je navedeno: “Tuzla može biti samoodrživ grad, ekonomski i privredno neovisan od bilo kakvih političkih uticaja, ugodan za život i u službi građana, sa jakim i nezavisnim organima oslobođenim uticaja kulta ličnosti. Kao gradonačelnik izboriću se za pravednu, slobodnu, jaku i sigurnu Tuzlu, za šta je garancija politički angažman od 1990. godine sa tri mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i preko 20 godina djelovanja u Gradskom vijeću Tuzla kao najaktivniji poslanik/vijećnik, bez bilo kakve kompromitacije, uključujući i preko 15 godina angažmana u direktnoj pravnoj-advokatskoj praksi.

Djelujući na svakoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla oko 80 odsto u odnosu na sve ostale vijećnike zajedno, inicirao sam hiljade prijedloga, pa i prema višim organima vlasti od kojih su beneficiju imale i Tuzla i cijela BiH. Na isti način koordiniranim djelovanjem i saradnjom sa svim institucijama u državi na osnovu institucije gradonačelnika mogu za Tuzlu omogućiti veće ekonomske, kulturne, poslovne i druge prilike, a koje su prijeko potrebne svima. U kampanji za gradonačelnika Tuzle građane u direktnom kontaktu sa građanima i svakodnevnim video prezentacijama putem društvenih mreža prezentiram građanima loše komunalno-infrastrukturno stanje u kojem se nalazi Tuzla.

Tuzla će biti primjer za cijelu Bosnu i Hercegovinu poštenog, pozitivnog, pravednog i humanog odnosa vlasti prema građanima, a posebno sa aspekta apsolutne zaštite ljudskih prava svih, a to garantuje i moj angažman od preko 20 godina predsjednika Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla, a posebno u protekle dvije godine kada su ukinuta ljudska prava svih u svijetu, brutalno i nezapamćeno u civilizaciji, i kada niko od političara ili stranaka, niti bilo ko od službenika bilo kojeg nivoa vlasti ili bilo ko, osim mene i mojih saradnika, nije štitio ustavna prava građana, a u BiH zaštitili smo građane od terora i proširili otpor u cijelom svijetu”.

U video prezentaciji u prilogu je objava dodatnih 30 na preko 100 konkretnih aktivnosti koje će Mirnes Ajanović poduzeti kao gradonačelnik Tuzle, a koje su realno izvodljive u kraćem vremenskom periodu i zasnovane su na njegovom iskustvu u svim segmentima funkcionisanja Grada Tuzle – Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća, a od kojih će građani imati konkretne rezultate, plus 11 tačaka kapitalnih projekata.

Podijeli objavu

Možda vas zanima