SDP i SDA potvrdili pisanja Dosije.ba: Tuzlu serviraju Bakiru i Sebiji!

Tuzla već pokazuje otpor, jer javne ankete pokazuju da se većina od čak oko 90% građana ovog grada opredjeljuje za Mirnesa Ajanovića. Najavljeni brak i obavljena prošnja SDP-a i SDA, očigledno će dovest Ajanovića na mjesto gradonačelnika Tuzle.

Tuzlanski SDP nikada nije demantovao navode našeg portala o namjeri predaje Tuzle Bakiru Izetbegoviću i njegovoj stranci preko kandidature Zijada Lugavića, bliskog Smaji Mandžiću, kontroverznom jurišniku SDA. Nisu ni mogli demantovati, jer demantovati se može samo neistina.

Podsjećamo, u tekstu „Da li je SDP-ov kandidat Lugavić podvala radikalnog dijela SDA?“, naveli smo neoborive činjenice da SDP-ovom kandidatu kampanju ustvari rade jurišnici Smaje Mandžića, odnosno onog radikalnijeg krila SDA, koji je malo i dezorijentisan zbog konstantnog prelijetanja na relaciji SDA – PDA – SDA. Ukoliko dodamo i koaliciju sa SDP-om, dezorijentisanost je nemjerljiva.

Uz riječi podrške Lugaviću na profilima istaknutih članova SDA mogu se vidjeti i fotografiju njega sa Senadom Mehmedinovićem, bivšim predsjednikom PDA Tuzla, sada samostalnim gradskim vijećnikom, povratnikom u SDA, vrlo blizak Smaji Mandžiću. Uz njega je tu i Ćerim Rastoder gradski vijećnik SDA pod kontrolom Smaje Mandžića i Azmira Husića, a ostali na fotografiji su Mehmedinovićevi ljudi koji su se iz PDA vratili u matičnu SDA i moluški imam Memsudin Gobeljić.

Zanimljivo je da je angažman članova SDP-a na društvenim mrežama a u cilju odbrane kandidata Lugavića minimalan, dok su prepoznatljivi članovi i aktivisti SDA vrlo aktivni u njegovoj promociji, komentarima podrške, komentarima odbrane i žestokim svađama sa Lugavićevim neistomišljenicima.

Aktivistkinja SDA bliska Smaji Mandžiću radi kampanju i za Zijada Lugavića

Umjesto očekivane reakcije na naše navode o – sada već činjenici – da je Lugavić ustvari kandidat SDA kojeg je SDP ponudio kako bi sa Bakirom i Sebijom prebijao talove na višim nivoima, SDP na sva zvona potvrdi sve o čemu smo pisali. Čak i ono što nismo tvrdili nego smo u to samo sumnjali, SDP Tuzle danas ovjeri kao istinito.

Naime, SDP Tuzle i zvanično je uputio poziv SDA-u za pravljenje koalicije u Tuzlanskom kantonu, a pregovori o tome vode se već duže vrijeme. Mogli bismo reći, od kandidature SDA-ovca Zijada Lugavića za gradonačelnika Tuzle. Bračnu ponudu SDA je danas i zvanično prihvatio.

Sada je već očigledno da je Zijad Lugavić podvala SDP-a građanima Tuzle a sa ciljem udovoljavanja Bakiru, pa pod cijenu i rasturanja tzv. osmorke na svim nivoima vlasti, a posebno na nivou Federacije BiH, gdje će SDP najvjerovatnije vlast formirati sa Bakirom i Sebijom. Za ovaj ustupak raspodjele fotelja i popuštanja najjače bošnjačke stranke, SDP se odlučio na ustupak – predaja bastilje SDP-a u ruke Bakiru Izetbegoviću.

Evidentno je da će sve ovo što se događa rezultirati otporom svih normalnih članova i SDP-a i SDA, jer je navedena trgovina bizarna i za podneblja gdje je nacionalizam stil života. Tuzla već pokazuje otpor, jer javne ankete pokazuju da se većina od čak oko 90% građana ovog grada opredjeljuje za Mirnesa Ajanovića. Najavljeni brak i obavljena prošnja SDP-a i SDA, očigledno će dovest Ajanovića na mjesto gradonačelnika Tuzle.

Podijeli objavu

Možda vas zanima