Najpoznatiji SDA bot Jasmin Mulahusić podržao tuzlanski SDP!

Najpoznatiji SDA bot hapšen od strane Interpola zbog raspirivanja mržnje i netrpeljivosti Jasmin Mulahusić, na društvenim mrežama poznatiji kao Yasmin Mujlahusein, otvoreno je podržao tuzlanski SDP, odnosno Jasmina Imamovića i Denisa Bećirovića.

On je u svom statusu jasno označio ovaj dvojac uz Zlatka Lagumdžiju kao saveznike SDA, a o čemu smo mi pisali nekoliko puta, što niko iz tuzlanskog SDP-a još nije demantovao.

„Kriza unutar SDP BIH ide ka vrhuncu. Aktuelni predsjednik SDP BiH potpuno je pogubio konce i bahatim vođenjem stranke srozao je SDP BIH do ponora. Kao lider Osmorke nanizao je bukader lančanih poraza unutar same koalicije i pokazao se naivniji od mađarske sobarice. Tako je zahvaljujući svom neznanju i bahatošću SDP ostavio bez delegata u Domu Naroda BiH. Opravdanja tipa “nismo mogli pretpostaviti” ili “nismo znali” ne piju vode. Jednostavno takve greške na tako visokom nivou su neoprostive. Došao je kraj Nikšićeve političke karijere. Imao je otvorene ponude na stolu, kockao se i od gotovine napravio je veresiju. Svjestan je on toga i sam na šta ukazuje i njegov demolirani ured nakon poraza pri izboru delegata za Dom Naroda BiH.

Sa druge strane, Denis Bećirović koji je  ostvario veliki uspjeh ulaskom u Predsjedništvo BiH, te Jasmin Imamović i uz pomoć iskusnog Zlatka Lagumdžije u punom su naletu ka tronu SDP-a. Sve su prilike da će ga osvojiti, ali bi to mogla biti pirova pobjeda. SDP BiH nakon katastrofalnog vođenja Nermina Nikšića i podređivanja SDP-a BiH željama Elmedina Konakovića trenutno je obična ruševina. Da li će nove/stare snage uspjeti reanimirati SDP ostaje da se vidi. Znate kako kaže ona izreka: Daj Bože da te šćeri aga uzme, ali oko kuće ***** kolo vode!“

Jasmin Mulahusić još jednom je dokazao naše navode da je SDA preko SDP-a krenula u preuzimanje Tuzle, a preko svog kandidata Zijada Lugavića, kojeg je zbog prebijanja talova kandidovao SDP, odnosno Jasmin Imamović.

Građani Tuzle će svakako prepoznati ovu, sada već dokazanu podvalu i kazniti SDP a time i SDA na predstojećim prijevremenim izborima za gradonačelnika Tuzle.

Podijeli objavu

Možda vas zanima