Nogometaši Rusije planiraju meč protiv BiH dok im traju zabrane UEFA-e i FIFA-e

Počasni selektor nogometne reprezentacije Rusije Gadži Gadžijev otkrio je kako ova selekcija priprema prijateljsku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

Rusija je pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e i ne može do daljnjeg nastupati u takmičenjima pod njihovom ingerencijom. Problem Rusiji predstavlja i to što reprezentacije odbijaju igrati prijateljske mečeve protiv njih, pa je pitanje gdje će selekcija odigrati naredni meč i protiv koga.

Ruski Sport Box prenio je plan priprema reprezentacije Rusije koji uključuje i Bosnu i Hercegovinu. Nogometni savez Rusije potvrdio je da će 24. septembra biti odigrana prijateljska utakmica protiv Kirgistana.

Nakon toga javio se Vasilij Konov, zamjenik generalnog producenta televizijske kuće Match TV koji navodi da nakon Kirgistana slijedi duel protiv Irana u Teheranu, a onda da je moguć meč i protiv BiH. Sport Box je kontaktirao nekadašnjeg selektora Rusije Gadžija Gadžijeva da prokomentariše moguće prijateljske utakmice.

“Super je što ćemo odigrati utakmicu s Kirgistanom. Neke reprezentacije ne žele igrati s nama, pa ćemo se takmičiti s drugima. Dobar znak je da BiH i Iran mogu igrati s nama”, rekao je Gadžijev.

Nogometni savez Rusije jučer je objavio spisak reprezentativaca kojeg čini čak 35 igrača za septembarsko okupljanje.(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima