Novi slučaj pedofilije u BiH: Pedofil iz Visokog prijavljen policiji, očajni roditelji traže zaštitu

Novi slučaj pedofilskog podvođenja malodobne djevojčice (11) zabilježen je juče, i ugledao je svjetlo dana zahvaljujući roditeljima djevojčice iz Bihaća koji su odmah o ovom slučaju obavijestili policiju ali i javnost putem društvenih mreža.

Prepiska sa pedofilom Huseljić Farukom iz Visokog koju je otac malodobne djevojčice objavio je više nego strašna, a uz objavljivanje cijele prepiske otac je napisao:

„Pozdrav prijatelji! Ovu objavu molim da podijelite u što većem broju, jer ovakve psihopate treba kažnjavati najgorom kaznom. Ovo je pisao djevojčici od 11 godina, pa mi je dijete donijelo mobitel i pokazalo, a ja sam nastavio da pišem sa njim, pa čitajte kakvih psihopata ima. Policiji sam prijavio, radi se o Huseljić Faruku iz Visokog.“

Kontaktirali smo oca malodobne djevojčice koji nam je rekao da kao roditelj smatra da se ovakve pojave moraju javno prezentirati kako bi se zaštitila djeca koja su sve više na udaru sličnih manijaka, te da je bitno jasno naglasiti ko je u pitanju kako bi se ekspresno stalo u kraj ovakvim bolesnicima. Naglasio je da je sličan slučaj imao i prošle godine, ali je ovaj puta pedofila uhvatio na djelu i sve prijavio policiji. Za prošlogodišnji slučaj navodi da je isti morao riješiti sam, čak i uz lični obračun sa pedofilom, nakon čega mu se konstantno javljaju roditelji sa sličnim i istim problemima a koje nadležni organi sporo ili nikako ne rješavaju.

Detalje iz prepiske možete pročitati u foto galeriji u prilogu. (Dosije.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima