Otvoreni apel Medžlisu Islamske zajednice Tuzla: Povucite se iz kampanje za izbor Gradonačelnika Tuzle!

Poštovani,
Kao nezavisni kandidat za Gradonačelnika Tuzle, ali i kao član Islamske zajednice Tuzla i aktivni džematlija, apelujem da se Islamska zajednica Tuzla ne uključuje u kampanju za izbor Gradonačelnika Tuzle favorizovanjem bilo kojeg kandidata. To bi bilo višestruko štetno, jer Islamska zajednica treba biti nadstranački i zajednički autoritet, a ne sredstvo partikularnih političkih interesa.
Kao i neki drugi kandidati, i ja sam redovan na džumama, koje često klanjam u različitim džematima, ali ne očekujem da mjesni imam na džumi spominje moje ime i ističe moju kandidaturu. To što se pojedini službenici Islamske zajednice Tuzla posljednjih dana stavljaju na stranu jednog od kandidata, koji baš u vrijeme kampanje, 18.01.2023. godine biva izabran za člana Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, a nakon prijema kod muftije tuzlanskog, a njegovo ime i prisustvo se ističe na džumi – smatram da je štetno i po Islamsku zajednicu Tuzla i po zajedničke interese.

Ljubazno vas molim da praksa zloupotrebe Islamske zajednice Tuzla u izbornoj kampanji za Gradonačelnika Tuzla prestane, da Islamsku zajednicu BiH zaštitite od zloupotrebe kojom se podstiču podjele među vjernicima. Islamska zajednica Tuzla se treba odlučno distancirati od bilo kakvog učešća u kampanji za Gradonačelnika Tuzle, jer vjera pripada svima nama i niko nema pravo vjeru zloupotrebljavati za lično političke interese.

Uz srdačne selame,
Mirnes Ajanović,
nezavisni kandidat za Gradonačelnika Tuzle

U Tuzli, dana 21.01.2023. godine.

Podijeli objavu

Možda vas zanima