Parni valjak u Akijevu čast danas predstavlja posljednu pjesmu koju je otpjevao

Parni valjak je na društvenim mrežama najavio da će danas predstaviti posljednju pjesmu koju je otpjevao nedavno preminuli Aki Rahimovski, istovremeno s početkom sahrane.

“Danas tačno u 15 sati, za vrijeme njegovog ispraćaja na Mirogoju, više od 150 radijskih stanica širom Hrvatske i regije emitirat će pjesmu ‘Ponovo'”, napisali su iz benda na zvaničnoj Facebook stranici.

Naglasili su da je singl “Ponovo” posljednja pjesma koju je Rahimovski otpjevao prije iznenadne smrti prošle subote.

Ranije su iz benda objavili da će se posljednji ispraćaj pjevača održati na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, u krugu porodice i prijatelja.

S obzirom na epidemiološku situaciju, zamolili su sve obožavatelje da se od pjevača opraštaju kod Zdenca života u Zagrebu, gdje su prethodnih dana ostavljali cvijeće i palili svijeće.

U Akijevu čast na zvaničnom YouTube kanalu benda objavljen je i video kojim su se još jednom oprostili od pjevača napisavši: “Zbogom, prijatelju. Ostavio si nam ogromnu prazninu i veličanstvena sjećanja.”

Rahimovski je preminuo 22. januara u 67. godini, nekoliko dana nakon operacije gdje su mu ugrađena tri stenta.

Ostat će upamćen po jedinstvenom glasu i izvedbama najvećih hitova benda počevši od pjesme “Jesen u meni”, koja je korištena kao muzička podloga u oproštajnom videu, preko numera “Dođi”, “Moja je pjesma lagana”, “Ljubavna”, “Zagreb ima isti pozivni”, “Zastave”, “Uhvati ritam”, “Ugasi me”…

Podijeli objavu

Možda vas zanima