Potvrđena optužnica protiv Branislava Zeljkovića i još četvorice

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je danas optužnicu protiv nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislava Zeljkovića i još četiri osobe osumnjičene za zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama u periodu pandemije virusa korona.

Iz ovog suda je potvrđeno Srni da je rješenje o potvrdi optužnice Republičkog javnog tužilaštva donio postupajući sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banjaluka – Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Zeljković se sumnjiči za kršenje odredbi Krivičnog zakonika RS-a koji se odnose na zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, te primanje mita.

Republičko javno tužilaštvo podiglo je ranije optužnicu protiv Zeljkovića i još četiri osobe, koja ih tereti za zloupotrebe pri nabavkama u periodu pandemije.

Osim Zeljkovića, Republičko javno tužilaštvo tereti direktore firmi “Prokontrol” iz Banje Luke Slavka Bojića i “Promeding” iz Laktaša Dragana Dubravca, te vlasnika Turističke agencije “Travel for fun” Sašu Markovića. Optužnicom je obuhvaćen i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke Firme “Sineks laboratorija”.

Podijeli objavu

Možda vas zanima