Predsjednik Barcelone najavio velike stvari i oduševio navijače: Neka se svijet spremi

Predsjednik Barcelone Joan Laporta najavio je velike stvari u predstojećim prijelaznim rokovima, kao i da se katalonski klub vratio među velike “igrače” na transfer tržištu.

Barcelona već neko vrijeme ima ozbiljne finansijske probleme zbog duga većeg od milijardu eura. To je prouzrokovalo odlazak Lionela Messija s Camp Noua, ali i činjenicu da velikih pojačanja više nije bilo.

Međutim, pozitivne promjene najavio je dolazak Ferrana Torresa iz Manchester Cityja, a tu se Katalonci nemaju namjeru zaustaviti. “Muziku” za uši navijača Barcelone skladao je predsjednik Laporta kojeg su novinari pitali da li možemo očekivati Erlinga Haalanda u dresu ovog kluba.

“Sve je moguće. Svi veliki igrači razmišljaju o mogućnosti igranja za Barcelonu. Svi na svijetu trebaju biti spremni jer se Barcelona vratila među krupne igrače na transfer tržištu”, rekao je optimistični Laporta na predstavljanju Ferrana Torresa koje je održano danas.

Ipak, Laporta nije želio javno otkriti imena potencijalnih pojačanja Barcelone jer, kako ističe, to ne ide u prilog klubu.

“Dopustit ćete mi da ne govorim direktno o imenima igrača jer nam to ne bi pomoglo, to jedino može povećati njihovu cijenu. Mi nastavljamo biti mjera za veličinu i vratili smo se, želimo odraditi posao na pravi način. To je ono što radimo svakoga dana, Barcelona ima specifičnu težinu i status koji mora imati uvijek”, zaključio je Laporta.

Predsjednik Barcelone je saopštio da je dovođenje Ferrana Torresa dokaz da je klub spreman za velike stvari u budućnosti.

Podijeli objavu

Možda vas zanima