Dvije osobe iz Sarajeva i jedna iz Bihaća uhapšene u Banjoj Luci zbog krijumčarenja 12 migranata

Policijski službenici iz Banje Luke uhapsili su sinoć u ovom gradu dvije osobe iz Sarajeva i jednu osobu iz Bihaća zbog sumnnje da su izvršili krivično djelo “Krijumčarenje lica”.

Prema saopćenju, policija je oko 2:35 sati u mjestu Ramići u Banjoj Luci lišila slobode lica inicijala E. M. i E. R. iz Sarajeva i I. H. iz Bihaća.

“Policijski službenici nadležne policijske stanice, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, zaustavili su putničko vozile ‘Audi’ kojim je upravljalo lice E. M., a u kojem se kao suvozač nalazilo lice I. H, i putničko vozilo ‘VW Passat’ kojim je upravljalo lice E. R. Prilikom kontrole navedenih vozila, policijski službenici su u oba vozila uočili ukupno 12 migranata”, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Tokom provjere, policija je utvrdila da su lica E. M. i E. R. upravljala vozilima prije stečenog prava na upravljanje vozilima B kategorije, te su im izdati prekršajni nalozi.

Daljim provjerama, utvrđeno je da za licem E. M. MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela “Teška krađa”.

“Nakon završene kriminalističke obrade E. M. je predat policijskim službenicima MUP-a KS”, ističu.

Dežurni inspektor Službe za poslove sa strancima – Terenski centar Banja Luka obaviješten je o navedenom događaju i isti je preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu, te da se nakon kompletiranja predmeta u redovnoj prodecuri dostavi izvještaj.

Podijeli objavu

Možda vas zanima