Privrednici iz BiH će moći učestvovati na pet sajmova u Istanbulu u novembru

Iz Ureda savjetnika za trgovinu Ambasade Republike Turske u Sarajevu obavijestili su poslovnu zajednicu u BiH o pet sajmova koji će se u prvoj polovini novembra održati u Istanbulu.

Sajam keramike, kuhinja i kupatila održat će se od 2. do 6. novembra, a Međunarodni sajam prozora, roletni, sistema i opreme za fasade, proizvodnih tehnologija, mašina, sirovina i komplementarnih proizvoda od 3. do 6. novembra.

U istom terminu, od 3. do 6. novembra su i međunarodni sajmovi stakla, mašina i tehnologije za obradu i proizvodnju stakla, hemikalija i sirovina, te vrata roletni, brava, panela, pregradnih sistema i opreme, saopšteno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Peti sajam Win EurAsia 2021, koji se odnosi na mašine, tehnologiju za obradu metala, automatizaciju, opremu za elektroniku i elektriku, hidrauliku i pneumatiku, bit će održan se od 10. do 13. novembra.

U okviru ovih sajmova bit će održani Buyer mission programi, tokom kojih će biti održani bilateralni susreti sa turskim privrednicima, te posjete sajmu.

Učesnici programa obavezni su poznavati jedan od tri strana jezika – engleski, njemački ili francuski, te trebaju posjedovati ovlaštenje za odlučivanje o kupovini.

Krajnji rok za dostavu aplikacionih formulara koji se nalaze na web stranici Komore je 22. oktobar, osim za posljednji događaj za koji je krajnji rok 28. oktobar.

Podijeli objavu

Možda vas zanima