U BiH danas oblačno vrijeme i relativno visoke temperature za februar

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana.

U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 7 na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 10 celzija.

četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postepeno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

Za petak je u Bosni prognozirano umjereno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu do 17 celzija.

subotu bi trebalo biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, se očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

Podijeli objavu

Možda vas zanima