Velika akcija SIPA-e na području Tuzlanskog kantona, pretresi na 12 lokacija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutarnjih sati provode veliku operativnu akciju na području Tuzlanskog kantona tačnije u Kladnju.

Pripadnici SIPA-e su na terenu po naredbi Općinskog suda u Živinicama, potvrdila je portparolka SIPA-e Jelena Miovčić.

Akcija se provodi na 12 lokacija u vezi s krivičnim djelom neovlaštenog bavljenja određenim zanimanjem.

Krivično djelo neovlaštenog bavljenja određenim zanimanjem kaže da onaj ko se neovlašteno za nagradu bavi određenim zanimanjem, za čije obavljanje je po zakonu ili drugim propisima donesenim na osnovu zakona potrebna dozvola nadležnog organa, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

“Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas u operativnoj akciji ‘Bratilo’ vrše pretrese na 12 lokacija na području općine Kladanj. Operativna akcija ‘Bratilo’ se provodi u skladu sa naredbom Općinskog suda u Živinicama, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova TK”, saopćeno je iz SIPA-e.

Operativna akcija se provedi s ciljem pretresanja prostorija koje koristi jedno osumnjičeno lice a u svrhu izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi za počinjenje krivičnog djela. (Klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima