Vrijeme u BiH danas kišovito i oblačno, narednih dana bez padavina

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa slabom kišom, a krajem dana se očekuje smanjenje naoblačnosti. Narednih dana u BiH ne bi trebalo biti većih padavina.

Temperature zraka u 07 sati: Ivan-sedlo 3 stupnja, Bjelašnica 4, Bugojno i Sarajevo 5, Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 6, Bihać, Livno, Sanski Most i Zenica 7, Grude i Mostar 11, Neum 14 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme, a lokalno sa slabom kišom uglavnom prije podne. Od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, jugu zemlje do 19 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne povremeno može padati slaba kiša, a najviša dnevna temperatura oko 9 stupnjeva.

Sutra (srijeda) će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

Prekosutra (četvrtak) će biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni.

petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska oblačnost po kotlinama. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Podijeli objavu

Možda vas zanima