Čečenski vođa Ramzan Kadirov pozvao na džihad u Ukrajini protiv “satanista” sa zapada

Čečenije Ramzan Kadirov nazvao je rat Rusije protiv Ukrajine džihadom. To je objavio na svom telegram kanalu. Naveo je da voli svoju zemlju, narod i tradiciju i da ne razumije one “koji svoju domovinu vole samo na riječima”.

Predsjednik Čečenije smatra da se oni ljudi koji su vrijeđali poslanika Muhameda “danas bore protiv nas u Ukrajini”.

Kadirov je siguran da “žele razbiti njegovu domovinu na komade, poniziti, zgaziti i na kraju, oskvrniti našu vjeru i kulturu tako da nemamo nikakav identitet niti jednu porodičnu vrijednost”.

“S razlogom koristim riječ ‘satanizam’. Tamo, na Zapadu, satanizam otvoreno djeluje protiv Rusije”, napisao je šef Čečenije i precizirao da je “satanistička demokratija kada se štite prava ateista, a vrijeđaju vjernici, ili kada se tradicionalnim parovima oduzimaju djeca, te se namjerno prebacuju u istospolne obitelji.”

“I radije bih se borio protiv toga u korijenu nego dopustio da ova grozota ovdje obavija našu domovinu”, naglasio je Kadirov.

Napisao je da “mi danas trebamo državi i predsjedniku” pozivajući da se svi sjete “mitinga u Groznom protiv karikatura našeg voljenog Poslanika”.
“Došli ste na taj milionski miting. Izrazili ste nezadovoljstvo kao i svi muslimani. Iste snage koje su vrijeđale najbolje ljude danas se bore protiv nas u Ukrajini, odnosno već se bore na tlu naše Rusije. Prosvjednici u Groznom zaprijetili su da će otići u Europu i obračunati se s prijestupnicima. Gdje su ti junaci? Musliman koji poštuje sebe neće tražiti izgovore”, rekao je Kadirov.

“Ovo je džihad!” napisao je i dodao da su “naši čečenski zapovjednici donijeli odluku da se ne brane, već samo napadaju, da unište te šejtane, gdje god bili i koliko god se dobro skrivali”, zaključio je Kadirov.(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima