Građani na Depo.ba razvalili manipulaciju Jasmina Imamovića – Kazniti će vas i glasači SDP-a!

Lugavić je funkcioner Islamske zajednice i nije normalno da bude Gradonačelnik Tuzle!

Depo.ba, portal inače blizak SDP-u, objavio je njegovu preporuku za SDP-kandidata Lugavića, koji je u žižu javnosti dospio sa eksponiranjem unutar struktura Islamske zajednice, baš u vrijeme kampanje za Gradonačelnika Tuzle. Imamović izmišlja da neko Lugaviću spočitava njegovu vjersku opredjeljenost, a o čemu se radi, najbolje se vidi iz jednog komentara…

NE IZMIŠLJAJ!!! Lugavić je funkcioner Medžlisa postao 18.01.2023. – direktno u službi kampanje, kako bi ste zloupotrebom vjerskih osjećanja pofatali i vjernike. Jedno je biti vjernik, i svaka čast na tome, a drugo je biti FUNKCIONER ISLAMSKE ZAJEDNICE! Nije normalno da u sekularnoj državi i u građanskoj Tuzli Gradonačelnik bude funkcioner Islamske zajednice. Pogotovo u kontekstu ove manipulacije gdje ne birate sredstva kako bi Jasmin Imamović imao svog potrčka. Vas će zbog ovoga prije svega kazniti glasači SDP-a. Gubite.

Inače, na društvenim mrežama preovladavaju slične reakcije građana na činjenicu da je Lugavić kao funkcioner vjerske zajednice i kandidat za gradonačelnika, što je nespojivo u jednoj sekularnoj državi kao što je BiH, a o čemu je Dosije.ba prvi pisao u tekstu:

Konačna klerikalizacija Tuzle kroz „Trojanskog konja“ od krvi i mesa

Podijeli objavu

Možda vas zanima