Košarkašice BiH otputovale u Australiju, Jonquel Jones kasni zbog WNBA finala

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine krenula je sinoć na dugi put do Australije gdje će po prvi put u historiji nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Goran Lojo poveo je sljedeće igračice: Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović.

Jonquel Jones naknadno će se ekipi priključiti u Sidneju nakon što odigra WNBA finale sa svojim timom Connecticutom. Jedna utakmica finala protiv Las Vegas Acesa je odigrana. Sutra se igra druga, a u četvrtak treća. Ukoliko bude potrebe za četvrtu ili petu utakmica, one će se igrati 18. i 20. septembra. Pobjednik WNBA lige je onaj tim koji ostvari tri pobjede u finalu.

Selektor Lojo je ranije izjavio da Marica Gajić ovog puta neće biti s ekipom jer očekuje prinovu.

Po dolasku u Australiju, gdje je već doputovalo nekoliko ostalih učesnika Svjetskog prvenstva, Zmajice će obaviti završni dio priprema.

Mundobasket se održava od 22. septembra do 1. oktobra, a u grupi A s reprezentacijom BiH još su selekcije SAD, Belgije, Portorika, Južne Koreje i Kine.(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima