Lendo poručio da neće podržati Vladu FBiH ako prijedlog za premijera bude Nermin Nikšić

Refik Lendo novoizabrani potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, u prvom obraćanju nakon izbora je kazao da neće podržati izbor Vlade FBiH ukoliko prijedlog za premijera bude Nermin Nikšić.

“Glasanje je završeno, čestitam gospođi Lidiji ona je predsjednica, mi smo potpredsjednici. Od danas i u narednom periodu trebamo raditi kao tim u interesu Federacije i građana Federacije. Tako ću se ja ponašati, nadam se da ćemo kada je u pitanju Vlada Federacije biti efikasni i da ćemo u okviru trideset dana završiti svoj dio posla”, kazao je Lendo.

Na pitanje šta znači biti efikasni kazao da će nastojati u “okviru kako je zakon rekao i u narednih 30 da usaglasimo i odaberemo Vladu Federacije. Da predsjednica da nama prijedlog i da mi damo saglasnost”.

Dodao je da će SDA učestvovati u svemu tome i da je on član SDA i predstavnik Bošnjaka, a da ako prijedlog za premijera bude Nermin Nikšić on neće podržati tu vladu.

“Moramo zajedno odlučiti predsjednica i dva potpredsjednika.Tako je Ustav i zakon rekao, svaka druga kombinacija nije dobra za Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Lendo.

Podijeli objavu

Možda vas zanima