Na putevima širom BiH otežano se saobraća zbog snijega, dio Krajine bez struje

Zbog ugaženog snijega danas se otežano saobraća na putevima: Sarajevo-Konjic (Ivan Sedlo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište).

U tim krajevima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Dok je na dionicama Olovo-Kladanj (Karaula), Srednje-Olovo (Nišići) i Sarajevo-Rogatica (Romanija) za teretna motorna vozila obavezna upotreba lanaca. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije.

Zbog obilnih kišnih padavina u ostatku naše zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala na cesti.

Stoga, iz BIHAMK-a apeluju na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Veći dio Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe, ali i drugih općina u USK trenutno je bez snabdijevanja električnom energijom. Iz Elektrodistribucije Bihać potvrđeno je da su sve raspoložive ekipe na terenu, te da rade na otklanjanju brojnih kvarova.

Podijeli objavu

Možda vas zanima