Predsjedništvo najavilo da će danas razmatrati budžet, ali Vijeće ministara ga još nije dostavilo

Trakavica o usvajanju državnog budžeta još uvijek traje. Klix.ba saznaje da Predsjedništvo BiH, iako danas treba razmatrati nacrt budžeta, još nikada nije dobilo nacrt budžeta od Vijeća ministara.

Da li Vijeće ministara namjerno opstruira proceduru, usporava proces ili krade vrijeme Predsjedništvu BiH koje neće imati dovoljno vremena da analizira opširan nacrt budžeta su pitanja na koja treba odgovoriti rukovodstvo Vijeća ministara.

Naime, Vijeće ministara je prije dva dana usvojilo nacrt državnog budžeta i procedura nalaže da je trebao biti poslan u Predsjedništvo koje ga treba usvojiti. Iz Predsjedništva je najavljeno da će budžet biti razmatran na današnjoj sjednici koja počinje u 13 sati.
Za Klix.ba je potvrđeno da Predsjedništvo još uvijek nije dobilo nacrt budžeta pa se postavlja pitanje kako će ga uopšte danas razmatrati. Naravno postoji opcija da nacrt u Predsjedništvo stigne danas 10 ili 15 minuta ranije i da se Vijeće ministara ogradi. Međutim postavlja se pitanje smisla cijelog procesa.

Kako će Predsjedništvo BiH u tako kratkom periodu analizirati cijeli budžet i sve stavke koje su važne. Ovo je još samo jedan od primjera kako se politika poigrava sa važnim pitanjima.

Drugi izvor nam kaže da je nacrt budžeta i dalje u kabinetu predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije koji nije parafirao dokument, a trenutno se nalazi na službenom putu u Ohridu.

Podijeli objavu

Možda vas zanima