Rusija upozorila da se nalazi na ivici oružanog sukoba sa SAD-om, optužili ih za napad na Kremlj

SAD je odbacio “smiješne” optužbe Rusije da stoji iza navodnog napada dronom na Kremlj dok je zamjenik moskovskog ministra vanjskih poslova upozorio da su dvije sile na “rubu otvorenog oružanog sukoba”.

“Radimo na tome da spriječimo da odnosi sa SAD-om padnu u ponor otvorenog oružanog sukoba. Već stojimo na rubu, na rubu ove provalije”, rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov za ruski Channel One u četvrtak, prema državnoj medijskoj agenciji TASS.

Njegove primjedbe dolaze nakon što je Moskva iznijela neutemeljene tvrdnje da SAD stoji iza navodnog napada dronovima na Kremlj i pokušaja atentata na predsjednika Vladimira Putina ranije ovog tjedna. Kijev i Washington odbacili su te optužbe.

Pojačana retorika također slijedi nakon najvećeg ruskog zračnog napada na ukrajinsku prijestolnicu Kijev u godinu dana, saopćila je gradska vojna uprava u četvrtak.

“Pokušaji da se to negira, kako u Kijevu tako i u Washingtonu, naravno, apsolutno su smiješni. Vrlo dobro znamo da se odluke o takvim akcijama, o takvim terorističkim napadima, ne donose u Kijevu, nego u Washingtonu”, rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov u četvrtak.

Rekao je da Sjedinjene Države “nedvojbeno” stoje iza incidenta i dodao, opet bez navođenja dokaza, da je Washington često birao i mete za napad Ukrajine i sredstva za napad.

Podijeli objavu

Možda vas zanima