Iz Kremlja poručili da nema uslova za mir u Ukrajini, samo rat je moguć

U Kremlju su uvjereni da je trenutno nemoguće govoriti o miru s Ukrajinom. Rusija će se nastaviti boriti za osvajanje ukrajinskih teritorija.

“Trenutno nema razloga da se situacija u Ukrajini pomakne prema mirnom smjeru. Postizanje naših ciljeva i dalje je naš apsolutni prioritet i uvijek će to ostati. To je trenutno moguće samo vojnim putem,” kazao je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov.

Peskov je komentarisao i nekoliko nedavnih događaja u Ukrajini, pa je prijedlog da se Rusija preimenuje u Moskviju nazvao je “smiješnim”, a zahtjev da redovnici proruske crkve napuste prostorije Kijevsko-pečerske lavre nečuvenom odlukom.

“Znate, takve poruke ili odluke su vjerojatno smiješno smiješne stvari. Ako se ne varam, već je bilo dosta šala o tome. Ne vjerujem da se trebamo opet šaliti s tim. Ali opet ističem da je jedini način da se na to reagira osmijehom. Ruska Federacija će ostati velika država, velika država i ostat će Rusija, kako god je tko zvao,” kazao je Peskov.

O odluci ukrajinskih vlasti da svećenici Ukrajinske pravoslavne crkve povezane sa Moskvom da napuste najstariji manastir u Kijevu kazao je da je uznemirujuća.

“To je uznemirujuće. Ovo je apsolutno neviđen način postupanja s predstavnicima crkve, Ruske pravoslavne crkve. Smatramo to neprihvatljivim. Smatramo da bi međunarodna zajednica trebala odgovoriti na takvu nečuvenu odluku,” kazao je Peskov.

Podijeli objavu

Možda vas zanima