Stravične scene iz dječijeg parka u centru Kijeva, mjesto za igru sravljeno sa zemljom/VIDEO

Ukrajinski glavni grad Kijev jutros je pogođen snažnim eksplozivima, a više granata je pogodilo i strogi centar grada – Ševčenkovski.

Centralna gradska četvrt Ševčenkovski je mjesto u kojem se nalazi niz univerziteta, užurbano je središte sa studentskim barovima, restoranima i umjetničkim galerijama, kao i štandovima s proizvodima na ogromnoj pijaci “Bessarabsky”.

Također, u jednom dijelu se prostire i veliki dječiji park koji, nakon jutrošnjih granatiranja, izgleda neprepoznatljivo.

“To je dečije igralište u parku Ševčenka u samom centru Kijeva, jednom od najživopisnijih oblasti gdje su porodice uvijek prisutne”, napisao je Sergej Sumlenny, njemački diplomata koji je više od deset godina radio u Ukrajini. Također, napisao je da je park Ševčenka mjesto koje prvi put posjetio prilikom dolaska u Ukrajinu.

Podsjetit ćemo, Kijev je jutros, nakon višemjesečne pauze od ruskih garanatiranja, napadnut, a među prvima se oglasio general Valerij Zalužnji, glavnokomandujući ukrajinske vojske. On je saopćio da je, prema dosadašnjim procijenama, ruska vojska lansirala 75 raketa.

Na osnovu informacija koje je objavila hitna ukrajinska služba, osam osoba je poginulo, dok je na osnovu dosadašnjih raspoloživih rezultata njih 24 povrijeđeno.(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima