BOSS ISTRAŽUJE: Dokazi da je izborna volja glasača BOSS-a brutalno pokradena u KS i TK

BOSS je uputio zahtjev CIK-u BiH za utvrđivanje razloga nevažećih glasačkih listova ukazujući na sumnju u regularnost izbora i na osnovu konkretnih indicija o namjernom uništavanju glasačkih listova, a na osnovu analize rezultata Bosanske stranke na Općim izborima 2022. godine u odnosu na prethodna tri izborna ciklusa. U vrijeme kada je BOSS bio pod apsolutnom medijskom blokadom režimskih medija ostvarivan je stalni rezultat između sedam i osam hiljada glasova na općim izborima iz 2010., 2014. i 2018. godine u Kantonu Sarajevo, a nakon što je BOSS u protekle dvije godine jedini branio i odbranio ljudska prava od brutalnog terora vlasti, uz  masovnu podršku građana na društvenim mrežama – dobijeno je od 1.749 glasova, što je logički nemoguće.

Na području Tuzlanskog kantona BOSS je na izborima 2022. za nivo Parlamentarne skupštine BiH dobio 10.612 glasova, a sa istih biračkih mjesta za nivo Skupštine TK upisan je rezultat od 4.494, te umjesto da dobije tri mandata BOSS je ostao ispod izbornog praga. Čak i kada se uzme u obzir okolnost da neće svi glasači dati svoj glas kandidatima na svim nivoima iz iste stranke, činjenica je da je BOSS tokom cijele kampanje pozivao birače da glasaju za stranku, te je duplo manji izborni rezultat sa istih biračkih mjesta logički nemoguć.

Navedeno, pored ostalih prijavljenih okolnosti izbornih prevara i pola miliona nevažećih glasačkih listova, pokazuje da se uništavanjem glasačkih listova umišljajno i namjerno uticalo na rezultate izbora izvršenjem krivičnih djela izborne prevare od strane, osnovano je sumnjati – političkih stranaka koje ne žele utvrđivanje razloga nevažećih listova i namjeravaju formirati vlast na osnovu brutalnih izbornih prevara, što obavezuje Centralnu izbornu komisiju na poništenje i ponavljanje izbora na svim nivoima zakonodavne vlasti.

Podijeli objavu

Možda vas zanima