Vučić “iznenađujući” kandidat za predsjednika Srbije

Predsjedništvo Srpske napredne stranke (SNS) je odlučilo da kandidat na predsjedničkim izborima u Srbiji bude Aleksandar Vučić, aktuelni predsjednik.

Vijest nikog nije iznenadila, a iz SNS-a su je saopćili u posve drugom tonu. Sjednica stranke se održala iza zatvorenih vrata.

“Imamo najboljeg kandidata. Izbori su ozbiljna stvar i neće biti laki. toliko mi je draže što je Vučić naš kandidat. Naš cilj je da napravimo historiju, da odnesemo pobjedu u prvom krugu”, odluku je prokomentarisala potpredsjednica SNS-a i srbijanska premijerka Ana Brnabić.

Vučić je u subotu rekao da će Predsjedništvo SNS-a odlučiti ko će biti kandidat za predsjednika, ali nije želio da otkriva da li će on prihvatiti kandidaturu, budući da ga stranačke kolege predlažu za kandidata.

On je rekao i da neće ostati na čelu stranke nakon izbora.

Koalicioni partneri SNS, prije svega SPS i Pokret socijalista, isticali su ranije da je za njih Vučić jedino prihvatljiv kao zajednički predsjednički kandidat na izborima i da lider SNS-a jedini može da iznese borbu koju nosi predsjednička funkcija, kao i da simboliše rezultate koji su postignuti posljednjih deset godina.

Opći izbori u Srbiji trebali bi se održati 3. aprila. (Klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima