Zračni prostor iznad Sankt Peterburga zatvoren zbog “neidentificiranog objekta”

Nebo iznad Sankt Peterburgom zatvoreno je za letove, a aerodrom Pulkovo privremeno ne prima i ne šalje avione. O tome svjedoče podaci servisa Flightradar24.

U Sankt Peterburgu je uveden plan “Tepih” koji se objavljuje prilikom ilegalnog prelaska granice, kao i kada se u zračnom prostoru pojave neidentificirani objekti. Lovci su podignuti u zrak, a civilni letovi prebačeni u “zonu čekanja”, prenosi ruski slobodni portal Meduza. Lovci su podignuti u zrak, a civilni letovi prebačeni u “zonu čekanja”. Telegram kanal Regnum piše da su na nebu Su-35 i MiG-31.

Telegram stranica Fontanka tvrdi da je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije prenijelo informaciju aerodromu Pulkovo da je neidentificirani objekt viđen 160-200 kilometara od Sankt Peterburga. Telegram kanal “112” objavio je da “objekt izgleda kao veliki dron”.

Vlasti Sankt Peterburga izvijestile su da su “na aerodromu Pulkovo najavljena kašnjenja letova do 12 sati”. Ranije su vlasti u saopćenju rekle da aerodrom Pulkovo “privremeno ne prima niti šalje avione”.

Podijeli objavu

Možda vas zanima