Dodik LGBT osobama: Imate ostrva po svijetu gdje je to normalnost, izvolite i živite tamo

Predsjednik RS-a Milorad Dodik se danas, nakon ceremonije dodjele stanova raseljenim licima u banjalučkom naselju Ada, obratio novinarima gdje se ponovo obrušio na američkog ambasadora te iznio nove skandalozne homofobne izjave upućene pripadnicima LGBT zajednice.

“Mi nismo prekinuli saradnju sa Amerikom nego sa Američkom ambasadom i ambasadorom. Ne slušam muziku kao američki ambasador. Sve što je rekao je apsurd. Mislim da je on i osoblje ambasade protiv srpskog naroda. Kada govori o zakonima o kleveti on govori o tijelima koja kontrolišu sudove, a oni ih kontrolišu. On je pokušao sanirati situaciju koju je sam izazvao. Kada tvrdi da imovina pripada BiH to je za nas udar na naš suverenitet, imovina pripada RS i tako će ostati, volio to taj ambasador ili ne volio. Poštujemo američki narod i Ameriku, ali ne poštujemo takve mešetare. Imovina neće biti na dnevnom redu. Imovina pripada nama”, kazao je predsjednik RS.

Poručio je da će zakoni o nevladinim organizacijama i kleveti sigurno biti doneseni i ponovio da će LGBT aktivistima biti zabranjen pristup svim obrazovnim institucijama u entitetu RS.

“Svim aktivistima te grupacije treba zabraniti pristup školama da propagiraju takve stvari, da se iz udžbenika izbaci sadržaj te vrste, a čak i da pokušamo da vidimo kako kroz mreže da to regulišemo jer je sve ekspanzivnije prisustvo takvih sadržaja i ja mislim da to zagađuje javni prostor, društveni prostor i ja mislim da to treba eliminisati”, rekao je Dodik.

Poručio je kako nema ništa protiv LGBT osoba no da je protiv “nametanja tih vrijednosti”.

“Ja sada odlučujem i protiv sam toga, možda jednom oni preuzmu vlast pa to vrate u udžbenike i škole i ja neću moći da utičem na to. Niko ih ne treba da dira zbog toga, ali da oni nama nameću te vrijednosti apsolutno sam protiv. Ja i dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onog što propagiraju, nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju šta hoće, tužite me nikakav problem nije”, kazao je Dodik.

Predsjednik RS se poslužio homofobnim vokabularom rekavši da LGBT osobe mogu ići na “ostrva”, kazavši da smatra da nije ništa manje Evropljanin ili manje civiliziran ako je protiv toga.

“Za mene je neprihvatljiv zakon o istospolnim brakovima, smijem biti protiv. Imate mjesta, ostrva po svijetu gdje je to normalnost, izvolite, pređite i živite tamo. Ovo je naš način života i ja pokušavam da zaštitim naš način života”, kazao je Dodik.

Podijeli objavu

Možda vas zanima