HNS pozvao na hitno uspostavljanje vlasti na svim nivoima u BiH

U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH. Predsjedništvo HNS-a BiH razgovaralo je o aktualnim političkim procesima implementacije izbornih rezultata, kao i uspostave vlasti nakon Općih izbora.

Na sjednici je konstatirano da je HNS BiH apsolutni pobjednik i legitimni predstavnik hrvatskog naroda u svim sredinama gdje žive Hrvati.

Poručili su kako je zajedništvo hrvatskih stranaka okupljenih u HNS BiH omogućilo je legitimnu zastupljenost u ključnim tijelima.

“Na sjednici je zaključeno kako nastavak razgovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH mora omogućiti legitimnu predstavljenost konstitutivnih naroda i u Predsjedništvu BiH koje je i ovaj put grubo uzurpirano nametanjem nelegitimnog hrvatskog člana Predsjedništva”, saopćili su nakon sjednice.

Također, Hrvatski narodni sabor BiH poziva na hitnu uspostavu vlasti na principima sadržanim u dokumentu “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine”.

“Ovakav dokument jamči programsku osnovu funkcioniranja gdje će stabilnost i funkcionalnost institucija biti najveća snaga nastavka reformskih procesa navedenih u dokumentu. Predsjedništvo HNS-a BiH pozdravlja najave o mogućem stjecanju kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine ovu sedmicu. HNS BiH će se i dalje beskompromisno zalagati za europsku budućnost Bosne i Hercegovine, uključujući provođenje ključnih reformi za jačanje Bosne i Hercegovine i njezine europske perspektive”, naveli su.

Na sjednici se razgovaralo i o održavanju redovnog Sabora HNS-a BiH, koji će okupiti predstavnike i izaslanike svih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini. Zasjedanje Sabora krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini predviđen je za održavanje 4. februara.

Podijeli objavu

Možda vas zanima