Hrvatski mediji: Vučić danas htio doći u Jasenovac, Zagreb mu zabranio ulazak u zemlju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prema neslužbenim je informacijama planirao danas privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, no hrvatske vlasti neće mu dopustiti ulazak u zemlju.

Vučić je, prema neimenovanim izvorima iz Plenkovićeve vlade, kontaktirao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatnu posjetu Jasenovcu, odnosno spomen području na kojem se u vrijeme NDH nalazio ustaški koncenstracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svjetskom ratu.

Pozvao je Pupovca da mu se pridruži i rekao da, ako smatra da je potrebno, o njegovoj posjeti obavijesti hrvatsku vladu što je Pupovac i učinio, a u vladi su ostali konsternirani načinom na koji je srbijanski predsjednik planirao napraviti haos u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s ambasadom, Vučić je htio prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine i doći oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac, navodi list.

Iz vlade su neslužbeno naveli da Vučić nije poštovao nijedan protokol, da je sve htio napraviti mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima te da je htio sa svojim TV ekipama prijeći hrvatsku granicu i “ovdje raditi što želi”, no da su mu iz vlade jasno rekli ne te poručili da Vučiću ideja “srpskog sveta” ovdje neće proći, prenio je Index.hr.

Podijeli objavu

Možda vas zanima