Mijatović: SDA sahranjuje Pokret za državu da bi sabotirali koaliciju Osmorke i HDZ-a

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za delegata u Domu naroda BiH Vojin Mijatović kazao je da je SDA poražena u oba entiteta te da zbog toga “sahranjuje” Pokret za državu da bi sabotirali koaliciju Osmorke i HDZ-a.

“Koliko mora biti licemjerja i reći da sudbina BiH zavisi od 5 glasova od 83”, rekao je Mijatović odgovorivši kritičarima koji vrše pritisak na Pokret za državu da svojim (ne)glasanjem ne dozvoli da SNSD dobije četvrtvog delegata u srpskom klubu Doma naroda BiH.

Mijatović je rekao da je SDP porazio SDA na izborima u Federaciji BiH ali i Republici Srpskoj.

“Sahranjujete Pokret kako bi pokušali da razvalite koaliciju Osmorke i HDZ-a i kako bi izbjegli odlazak u opoziciju koji vam je siguran. Razvaljujete sve jer ne znate kako da namirite stotine vaših gladnih funkcionera kojima se izmakla stolica po prvi put u životu . Pokret postoji i bez vas i postojaće”, rekao je potpredsjednik SDP-a.
Kritikovao je i Našu stranku za koju smatra da traži alibi za ulazak u koaliciju sa SNSD-om.

“Rekli ste da HDZ možda možete progutati, ali da sa SNSD-om nećete u koaliciju. HDZ je bio vrlo jasan na državnom nivou SNSD je partner, nemojte od nas praviti alibi, donesite odluku preko svojih leđa, a ne preko naših, jednom imajte kičmu u životu”, rekao je Mijatović.

Dodao je da će SDP na svojim organima donijeti odluku jer su se odluke donosile i u težim situacijama. Medijima je poručio da imaju strpljenja jer se ova “utakmica” igra do posljednjeg minuta.

“Onima koji misle da sam ja ili bilo ko iz Pokreta Dodikovi, molim vas da mi se nikad više u životu ne obratite. Jedna je stvar sigurna odluka će biti po našim principima i nahođenju, nikakav pritiska neće utjecati na našu odluku, a uvjeravam vas da mi nećemo plaćati fakturu za 27 godina sr**a u kome ste svi podjednako učestvovali”, kazao je Mijatović.

Istakao je da je Dodik ogroman problem za zemlju ali da sigurno nije jedini.

“Na kraju onima koji ne shvataju, sav ovaj cirkus je zbog opšteg rata ko će biti vlast na nivou FBiH i države. Mi smo samo odličan alibi svima koji nemaju hrabrosti da prihvate poraz sa jedne strane ili da preuzmu odgovornost za buduće koalicije sa druge strane. Ne interesuje ni jedne ni druge šta će biti sa Pokretom ni sa svima nama kada ispune svoje ciljeve, kada se formira vlast na svim nivoima više niko ni ovo ni nas neće spomenuti”, rekao je Mijatović.

Podijeli objavu

Možda vas zanima