Mirnes Ajanović predao liste za članove biračkih odbora na svim biračkim mjestima u Tuzli

Mirnes Ajanović, nadstranački i nezavisni kandidat za Gradonačelnika Tuzle, predao je Lokalnoj izbornoj komisiji Tuzla liste za članove biračkih odbora na svim biračkim mjestima u Tuzli u cilju sprječavanja izbornih prevara i krađe glasova tokom provođenja prijevremenih izbora 5. 2. 2023. godine. Ukupno je predato 134 člana biračkih odbora čime su pokrivena sva biračka mjesta u Tuzli, a što je značajno jer je na taj način moguće nadzirati rad ostalih članova biračkih odbora predloženih od strane drugih kandidata i što će spriječiti bilo kakve eventualne pokušaje krađe glasova ili obavljanje drugih izbornih neregularnosti. Članovi biračkih odbora koje je predložio Mirnes Ajanović vršiće provjeru regularnosti prilikom obavljanja procesa glasanja, insistirajući na pravilnoj provjeri svakog lica koje pristupi glasanju, ali posebna pažnja će se posvetiti i nadziraju te pravilnom vođenju procesa prebrojavanja glasačkih listića i unosa podataka u centralnu bazu Gradske izborne komisije Tuzla i Glavnog centra za brojanje CIK BiH, za šta će također biti postavljeni posmatrači.
Predstavnicima medija i javnosti je predstavljena i nezavisna web platforma za kontrolu izbora koja će se koristiti za vrijeme predstojećih  izbora, a koja će omogućiti prijavu izlaznosti i rezultata glasanja za sve kandidate i njihovu javnu objavu na www.mirnes.ba odmah nakon završenog procesa prebrojavanja glasova na biračkim mjestima, a sve kako bi se spriječilo manipulisanje glasačkim listićima u transportu ili na drugim mjestima nakon prvobitnog prebrojavanja glasačkih listića.
Navedene mjere će u potpunosti spriječiti izborne prevare i krađe glasova na predstojećim izborima, te nezavisni kandidata za Gradonačelnika Tuzle Mirnes Ajanović poziva građane da izađu na izbore i glasaju bez bojazni da će im bilo ko ukrasti glas.
Ukoliko bude izabran za Gradonačelnika Tuzle Mirnes Ajanović će inicirati uvođenje maksimalne transparentnosti u izborni proces za sve buduće izbore obezbjeđenjem video i audio nadzora na svim biračkim mjestima u Tuzli, putem čega bi se u svakom momentu svako biračko mjesto moglo nadzirati i tako utvrđivati pravilnost provođenja izbornog procesa i brojanja glasova, a sve u cilju sprječavanja izbornih prevara.

Podijeli objavu

Možda vas zanima