Prijavu zbog Đokovićevih PCR testova podnio je političar i bivši narodni poslanik

Tužilaštvo u Beogradu jučer je potvrdilo da Novak Đoković nije falsifikovao dokumente, odnosno PCR testove uoči putovanja za Australiju, a srbijanski mediji otkrili su ko je podnio prijavu protiv prvog tenisera svijeta.

Đoković je zbog pozitivnih PCR testova u decembru dobio medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu, ali je na kraju ostao bez vize i nije nastupio na prvom Grand Slam turniru u sezoni.

No, 12. januara potpisnik “Budimir Grom” podnio je krivičnu prijavu protiv NN osobe da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave za Novaka Đokovića.

“U prijavi je ukazano da su nepoznata lica sačinila falsifikovanu ispravu – PCR potvrde, koje je kasnije upotrijebio Novak Đoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize”, navodi se u saopćenju tužilaštva koje je objavljeno jučer.

Mnoge je zanimalo ko je podnio prijavu zbog PCR testova Đokovića. Kako je prenio Blic, u pitanju je Nikola Tulimirović koji se predstavio kao “Budimir Grom”.

U pitanju je političar bivši narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije. Također, bio je osnivač i predsjednik stranke Nijedan od ponuđenih odgovora.

Međutim, tužilaštvo je u ovom slučaju napravilo detaljne provjere uz pomoć Ministarstva zdravlja Srbije nakon čega je zaključeno da Đokovićevi PCR testovi iz decembra prošle godine nisu falsifikovani.

Podijeli objavu

Možda vas zanima