Za današnji ručak isprobajte piletinu s medom, bijelim lukom i buranijom, koja bude gotova otprilike za jedan sat.
Uz ovu količinu sastojaka moći ćete poslužiti od četiri do šest porcija.
Sastojci
- Šest komada pilećeg karabataka (po želji dodati so i biber)
- Kašika putera
- Tri češnja bijelog luka
- Kašika smeđeg šećera
- 85 g meda
- Kašičica majčine dušice
- Kašičica origana
- 450 g zelene buranije
Priprema
- Zagrijte rernu na 200 stepeni.
- Karabatake posolite i pobiberite.
- Otopite kašiku putera na umjerenoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je s obje strane dok dok ne porumeni.
- Sklonite piletinu sa šporeta i izlijte višak masnoće.
- Dodajte luk, šećer, med, majčinu dušicu, origano i pomiješajte. Smanjite vatru na nisku temperaturu.
- Vratite piletinu u tavu i premažite je sosom.
- Dodajte buraniju.
- Pecite u rerni 25 minuta.